Sturen naar de klimaatneutrale stad

oktober 13, 2010 by
Filed under: Geen categorie 

Een klimaatneutrale stad ontstaat niet vanzelf. Sturing is nodig om deze ambitie te realiseren. De complexiteit is echter enorm, zowel op het gebied van klimaatverandering, de vele betrokken partijen als de stedelijke omgeving zelf. Om hier mee om te gaan, schiet het bestaande sturingsinstrumentarium tekort. Oprit Duurzaamheid helpt u om nieuwe wegen te vinden.

Oprit Duurzaamheid heeft in 2010 onderzoek gedaan waaruit bleek dat sturing nauwelijks deel uit maakt van gemeentelijk klimaatbeleid. De nadruk ligt veelal op ‘wat’ de gemeente moet doen. De ‘hoe’ vraag is echter even belangrijk. Hoe krijg ik andere partijen medeverantwoordelijk? Hoe betrek ik burgers er bij? Hoe creëer ik ruimte voor verandering? En hoe stel ik me als gemeente op in dit proces? Oprit Duurzaamheid kan u hierbij ondersteunen.

Om het onderzoek te downloaden, klik hier.

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

Comments

Comments are closed.