Klimaatbeleid 2.0

maart 12, 2012 by
Filed under: gemeente, Klimaatbeleid 2.0, transitie 

Op verzoek van AgentschapNL heeft Oprit Duurzaamheid in 2011 een notitie geschreven over een modernere manier van kijken naar het lokale klimaatbeleid. Hierbij is dankbaar gebruik gemaakt van de transitietheorie. De essentie van de notitie is dat veel gemeenten op lokaal niveau welliswaar een regimespeler zijn, maar op landelijk niveau tot de niche behoren. Meer verbinding maken met andere gemeenten is nodig om sterker te staan om veranderingen te realiseren. Daarnaast zullen gemeenten op lokaal niveau veel meer de samenwerking moeten zoeken met andere partijen en daar een faciliterende rol in moeten vervullen. Het is immers niet alleen de gemeente die werkt aan lokaal klimaatbeleid!

De notitie ‘Naar een lokaal klimaatbeleid 2.0’ vindt u hier.

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

Comments

Comments are closed.